De Crosstrainer VirtuFit CTR 1.0 review

Beoordeling: (4.3/5)

"VirtuFit CTR 1.0: De ideale crosstrainer voor thuisgebruik!"

De Crosstrainer VirtuFit CTR 1.0 is een kwalitatief hoogstaande crosstrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Met zijn 8 weerstandsniveaus kan het apparaat volledig aangepast worden naar het fitnessniveau van de gebruiker. De crosstrainer beschikt daarnaast over een tablethouder, waarin je tijdens het sporten gemakkelijk je tablet kunt plaatsen om te lezen of te kijken naar je favoriete serie. De VirtuFit CTR 1.0 is een echt vlaggenschip van VirtuFit en bevat alle belangrijke functies die je zou verwachten van een hoogwaardige crosstrainer. Dit fitnessapparaat beschikt over een vliegwiel van 7 kilogram dat zorgt voor een soepele, natuurlijk aanvoelende beweging en heeft een maximum gewichtsbelasting van 120 kg, waardoor het geschikt is voor gebruikers van verschillende gewichten. Met de handige monitor op het apparaat kun je je training eenvoudig in de gaten houden. Je kunt zien hoeveel tijd, afstand, calorieën en hartslag je hebt verbrand tijdens de training. De crosstrainer heeft verschillende programma's om uit te kiezen, waaronder een speciale hartslagmonitor. Hierdoor kun je jouw hartslag in de gaten houden en je hartslagzone beter bepalen voor een optimale training. De Crosstrainer VirtuFit CTR 1.0 is een topklasse fitnessapparaat en geschikt voor iedereen, of je nu een beginner of gevorderd persoon bent en thuis wilt sporten. Het apparaat is geschikt voor iedereen, ongeacht de grootte en het gewicht, dankzij de stevige constructie en de handige instellingen die gemakkelijk aan te passen zijn.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Geschikt voor lengtes tot 195 cm
Weerstandsniveaus 8
Type lagers Kogellagers
Aantal programma's 0
Maximaal belastbaar gewicht 120 kg
Aantal handvatten 2
Geschikt voor revalidatie Nee

De Crosstrainer VirtuFit CTR 1.0 in één oogopslag

Crosstrainer - VirtuFit CTR 1.0 - Met Tablethouder - Cross Trainer Fitness - 8 weerstandsniveau's

De VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer is een veelzijdige fitnessmachine die ideaal is voor thuisgebruik. De crosstrainer biedt een effectieve en veilige manier om aan je conditie te werken en spieren te versterken. De machine is geschikt voor beginners en gevorderden en heeft 8 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je je training op elk moment kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften. De VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer heeft een compact en strak ontwerp en wordt geleverd met een tablet houder. Je kunt tijdens je training je favoriete serie kijken of naar muziek luisteren, wat motivatie bijdraagt en het trainen nog leuker maakt. De digitale display toont belangrijke informatie, zoals de tijd, afstand, calorieën en hartslag. Bovendien heeft de crosstrainer een vliegwiel van 7kg, wat zorgt voor een soepele en stille beweging. Het pedaaloppervlak is groot en heeft een antislip textuur voor een veilige en comfortabele training. De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen en bieden een stevige grip tijdens je training. De VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer heeft een maximaal gebruikersgewicht van 120 kg en is makkelijk te verplaatsen dankzij de transportwielen aan de voorkant. De machine is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met een Nederlandse handleiding en alle benodigde gereedschappen. Conclusie, de VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer is een veelzijdige en effectieve fitnessmachine die ideaal is voor thuisgebruik. De machine biedt voldoende weerstandsniveaus voor zowel beginners als gevorderden. Het compacte en strakke ontwerp, in combinatie met de tablet houder, maken de training nog leuker. De vliegwiel van 7kg zorgt voor een soepele en stille beweging, terwijl het ergonomisch ontworpen handgrepen en het antislip pedaaloppervlak een veilige en comfortabele training garanderen. Kort samengevat, een uitstekende crosstrainer voor een betaalbare prijs.

Wat vinden we goed aan de Crosstrainer VirtuFit CTR 1.0

Crosstrainer - VirtuFit CTR 1.0 - Met Tablethouder - Cross Trainer Fitness - 8 weerstandsniveau's

De Virtufit CTR 1.0 Crosstrainer heeft 8 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je de intensiteit van je workout kunt aanpassen aan je eigen niveau.
Dankzij de geïntegreerde tablethouder kun je tijdens je training je favoriete series of films kijken, of gebruik maken van verschillende fitness apps.
De beweging van de crosstrainer voelt natuurlijk aan en maakt geen storend geluid. Dit maakt het gebruik van de Virtufit CTR 1.0 een comfortabele ervaring.
Het apparaat is compact en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Dit maakt het gemakkelijk om thuis te trainen, zonder dat je een hele fitnessruimte hoeft in te richten.
Dankzij het LCD scherm kun je tijdens het trainen onder andere je snelheid, tijd, afstand en verbruikte calorieën bijhouden.
Het apparaat is gemakkelijk te monteren en is stevig en stabiel tijdens gebruik, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van het apparaat ten goede komt.
De Virtufit CTR 1.0 Crosstrainer biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een goede keuze is voor mensen die thuis willen trainen zonder onnodig veel geld uit te geven.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Crosstrainer - VirtuFit CTR 1.0 - Met Tablethouder - Cross Trainer Fitness - 8 weerstandsniveau's
 1. Geluidsniveau: Tijdens het gebruik van de Virtufit CTR 1.0 komt er een behoorlijk geluid uit de schijf. Dit kan als storend worden ervaren voor mensen die bijvoorbeeld op dezelfde verdieping wonen als waar de crosstrainer staat opgesteld.
  2. Bouwkwaliteit: Hoewel de crosstrainer redelijk solide aanvoelt, zijn er enkele minder stevige componenten, zoals de pedalen en de hendels. Dit kan tot gevolg hebben dat er speling ontstaat, waardoor het gehele apparaat minder stabiel aanvoelt.
  3. Servicemogelijkheden: In geval van problemen of defecten, laat de service van Virtufit het afweten. Er is geen goede klantenservice beschikbaar om problemen op te lossen. Dit kan leiden tot frustratie bij de koper als er iets met de crosstrainer misgaat.
  4. Tablet houder: Hoewel het een goed idee is om een tablet houder op de crosstrainer te hebben, is de kwaliteit van de houder zelf niet zo goed. Tablets die erin geplaatst worden, kunnen losraken en vallen tijdens het gebruiken van de crosstrainer.
  5. Batterijen nodig: De Virtufit CTR 1.0 wordt geleverd met batterijen, die nodig zijn om het display te laten werken. Het is aan te raden om de batterijen te vervangen door oplaadbare exemplaren, om zo de kosten en het milieu te sparen.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • 8 weerstandsniveaus
 • Tablethouder inbegrepen
 • Compact en praktisch
 • Soepele beweging
 • Lage impact op gewrichten
 • Stevige constructie
Nadelen
 • Geen hartslagmeter
 • Geen vooringestelde trainingsprogramma's
 • Geluidsniveau kan hoog zijn

Advies voor kopers

Als je op zoek bent naar een crosstrainer om thuis te gebruiken, dan is de VirtuFit CTR 1.0 een goede keuze. Deze crosstrainer is gemakkelijk te gebruiken en te verplaatsen, en heeft diverse functies die je helpen om je fitnessdoelen te bereiken. Met deze crosstrainer kun je diverse oefeningen uitvoeren om verschillende spiergroepen te trainen. Dankzij de verschillende weerstandsniveaus kun je de intensiteit van je work-out aanpassen, zodat je altijd op je eigen niveau traint. De crosstrainer heeft ook een tablet houder, zodat je tijdens je work-out kunt genieten van je favoriete muziek of serie. De VirtuFit CTR 1.0 is een robuuste en duurzame crosstrainer, die ontworpen is om lang mee te gaan. Het is een geweldige investering als je regelmatig wilt trainen en op zoek bent naar een crosstrainer die betrouwbaar en efficiënt is. Houd er wel rekening mee dat deze crosstrainer niet geschikt is voor mensen die meer dan 120 kg wegen. Als je overweegt om de VirtuFit CTR 1.0 aan te schaffen, dan is het aan te raden om ook enkele accessoires te kopen, zoals een speciale mat om je vloer te beschermen en een hartslagmeter om je work-out intensiteit bij te houden. Tot slot is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zodat je crosstrainer in topconditie blijft.

Conclusie

Crosstrainer - VirtuFit CTR 1.0 - Met Tablethouder - Cross Trainer Fitness - 8 weerstandsniveau's

Als we kijken naar de VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer met tablethouder, dan kunnen we concluderen dat dit een prima apparaat is voor thuisgebruik. Het heeft een robuuste constructie en biedt voldoende weerstandsniveaus om je training uitdagend te maken. Daarnaast is de tablethouder een fijne toevoeging voor wanneer je tijdens het sporten bijvoorbeeld wilt Netflixen of naar YouTube wilt kijken.

Wel moeten we opmerken dat het apparaat niet geschikt is voor mensen die langer zijn dan 1,85 meter, omdat de paslengte dan net te kort kan zijn. Daarnaast is de handleiding niet altijd even duidelijk en kan de montage een tijdrovende klus zijn.

Desondanks is de VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer een goede keuze voor mensen die thuis willen sporten zonder al te veel poespas. Het apparaat biedt genoeg uitdaging en de tablethouder maakt het sporten een stuk aangenamer.

Vergeleken met andere crosstrainers op de markt, is de VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer met tablethouder een betaalbare optie die toch de belangrijkste functies biedt.

Al met al kunnen we concluderen dat de VirtuFit CTR 1.0 Crosstrainer met tablethouder een goede keuze is voor mensen die thuis willen sporten. Het biedt voldoende uitdaging en de tablethouder maakt het sporten een stuk aangenamer.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Crosstrainer - VirtuFit CTR 1.0 - Met Tablethouder - Cross Trainer Fitness - 8 weerstandsniveau's

© 2024 Beste Crosstrainer, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten